Actueel

Op  dit moment gaat de aandacht van het DPW vooral uit naar de bijdragen die we vanuit de kerken kunnen leveren aan de opvang van vluchtelingen.  We sluiten daarbij aan bij Welkom in Wageningen

Drie jaar geleden was er een hausse in de toestroom van vluchtelingen in Nederland – en dus ook in Wageningen. Sindsdien is het aantal dat een toekomst zoekt onder ons, minder groot geworden, maar nog steeds substantieel. Dat heeft inmiddels geleid tot ongeveer vierhonderd statushouders in Wageningen. De opgave hen op een goede wijze bij te staan, is er duidelijk nog steeds, hoewel dat misschien niet meer zo in het oog loopt.

Er zijn momenteel 300-400 asielzoeker in de Opvanglocaties in Wageningen (Leemkuil en Bosrandweg) en er zijn in Wageningen 400 statushouders die een plekje in onze samenleving moeten vinden.
Welkom in Wageningen heeft een overzicht gemaakt van activiteiten waar wij asielzoekers en statushouder mee en bij kunnen helpen.
Stuur een email met naam en telefoonnummer en jouw belangstelling naar info@welkominwageningen.nl en zij nemen contact met je op.

Om aansprakelijkheid af te dekken moet voor de inzet van vrijwilligers een vrijwilligersverklaring worden ingevuld. Die verklaring is te verkrijgen bij de Vrijwilligers Centrale Wageningen.